Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
050-5435616
kuuraturren@gmail.com

Seinäjoki

B-pennut

Kuvateksti

Kuuraturren BringItOn
"Remu"

ruskea-valkoinen uros

Kuvateksti

Kuuraturren BeatOfMyHeart
"Nelli"

ruskeavalkoinen narttu

Kuvateksti

Kuuraturren BornToBeStar
"Bono"

valko-ruskea uros

Kuvateksti

Kuuraturren BeMyValentine
"Bella"

valko-ruskea narttu

Kuvateksti

Kuuraturren BestOfAll
"Hoppu"

ruskea-valkoinen uros

Kuuraturren Bittersweetdream
"Bianca"

ruskea-valkoinen narttu

Yhdistelmästä:

Nartsukan Gabina

Zorrazo Xacob

emä:

lonkat: A/A

kyynärät 0/0

kilpirauhaset T4: ok, TSH: ok, T4/TSH: ok, TGAA: negatiivinen

silmät: 11.3.2010 ok, ei todettu perinnöllisiä sairauksia

isä:

lonkat: B/A

kyynärät 0/0

polvet 0/0

kilpirauhaset T4: ok, TSH: ok, T4/TSH: ok, TGAA: negatiivinen

silmät: 18.2.2010 ok, ei todettu perinnöllisiä sairauksia

Kuvateksti

Pennut syntyivät 6.3.2012


3u + 3n

Sekä uroksia että narttuja on molempia kaksi ruskeaa valkoisin merkein ja yksi valkoinen ruskein merkein. Kaikki pennut on varattu.

Luovutus viikolla 18


2.3. Tiineysröntgenissä varmistui määrä kuuteen pentuun. Lara sai varalta 10vrk astutuksen jälkeen herpesvirusrokotteen ja nyt röntgenin yhteydessä vahvisterokotteen.

8.2. Ultrassa näkyi kolme pentua, pennut tosin olivat jo erittäin isoja kun ultraaminen venyi myöhempään ajankohtaan. Laskettu aika on 9.3.

6.1.2012 Lara astutetaan uudestaan Penulla (Zorrazo Xacob), astutus sujuu jälleen hyvin.

Kuulumisia

23.3.
Pennut saivat "työnimet" jotta niiden yksilöinti on helpompaa kun ei tarvitse enää puhua vain uros nro 3:sta tai narttu nro 1:sta. Myös viralliset nimet julkaistaan tulevina viikkoina.

Pennut ovat kasvaneet kovasti ja kaikkien paino on kohonnut näiden 2,5 vkon aikana reilusti yli kolminkertaiseksi ja pennut saivatkin kahden viikon iässä ensimäiset madotukset. Myös kynnet leikattiin. Nyt edessä on kiinteään ruokaan tutustuminen pienten jauheliha-annosten merkeissä.

27.3.
Pentujen kynnet leikattiin toistamiseen ja ovat saaneet tutustua asuinympäristöönsä pentulaatikon ulkopuolella. Kovasti uteliaita ja sosiaalisia pentuja ovat kaikki.

Ruokaelämyksiä on tullut jauhelihan lisäksi nyt piimästä ja kananmunan keltuaisesta. Pennut tosin syövät kaiken hyvällä ruokahalulla, vaikka sekaan lisäisi jotain uutta.
24.4.
Pentujen luovutus alkaa olemaan ajankohtainen. Viime perjantaina pennut käytettiin Seinäjoelle klinikalla eläinlääkärin tarkastuksessa sekä sirutettavana. Kaikenkaikkiaan pennut olivat erittäin hyväluonteisia ja helppoja käsitellä, jokainen sai myös terveystutkimuksesta oman todistuksen jossa eritelty kaikki mahdollinen jokaisen pennun kohdalta. Kaikki pennut olivat tuon pitkän reissun ajan hienosti, ei yhtään vahinkoa tai oksennusta tullut autoon, koko porukka vain nukkui pissatus-/ulkoilutaukojen välissä.

Pentujen kynnet on tässä välissä leikattu kahteen kertaan ja ne ovat saaneet 4 ja 6 vkon iässä madotukset. Vielä on edessä ennen luovutusta pesu, korvien puhdistus ja kertaalleen kynsien leikkaaminen.

Sisäsiistiksi opettaminen on myös hyvällä mallilla ja pennut ulkoilevat useita kertoja päivässä aina herätessään ja syömisen/leikkimisen jälkeen. Vahinkoja sattuu sisälle koko ajan harvemmin ja harvemmin. Uusissa kodeissa sisäsiistiksi opettamisen jatkaminen on näin helpompaa.

Pennut 3 viikkoa

Lara pentujen kanssa

Lara ja pennut

Bella

Bono

Bono, Bella, Bruno, Ben, Bea, Bianca

Bea (tulevat omistajat nimesivät Nelliksi)

Bea (Nelli) ja Bianca

Bea (Nelli), Ben ja Bruno

Pennut juuri syntyneinä

3 narttua ja 3 urosta

Pentuja

Pennut parin päivän ikäisenä

U1 "Bruno"

uros nro 1

N1 "Bella"

narttu nro 1

U2 "Bono"

uros nro 2

N2 "Bea"

narttu nro 2

U3 "Ben"

uros nro 3

N3 "Bianca"

narttu nro 3

 

2010

14.11. Lara käytiin Lahdessa astuttamassa. Kaikki sujui erittäin hienosti ja ajoitus oli oikea.

17.12. Laraa käytettiin ultrassa, jossa varmistui että maha-asukkeja on matkassa. Ultrassa näkyi 3-4 pentua, joten ainakin tämän verran niitä olisi tulossa. Ultra tosin ei ole varma lukumäärän suhteen, koska sikiöt voivat olla myös päällekäin ja tästä syystä eläinlääkäri suositteli myös röntgenissä käymistä. Tästä päätetään lähempänä laskettua aikaa.

2.1.11 Pennut valitettavasti syntyivät liian aikaisin selvitäkseen ja menehtyivät. Pentuja olisi ollut kuusi kappaletta. Emä voi kuitenkin fyysisesti hyvin, kaipaa vain pentujaan.

Lara astutetaan uudestaan kun eläinlääkärin kanssa on keskusteltu seuraavan astutuksen ajankohdasta.