Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
050-5435616
kuuraturren@gmail.com

Seinäjoki

Nartsukan Gabina "Lara"

Penu ja Lara


syntynyt: 28.11.2008
väri: ruskea-valkoinen
rek.nro: ER62033/08

isä: Zorrazo Nino emä: Aquagruaz Adoncia

kasvattaja: Arja Laukkanen
omistaja: Anna-Kaisa Kivimäki

silmät:
27.2.2013 ok, ei todettu perinnöllisiä sairauksia
11.3.2010 ok, ei todettu perinnöllisiä sairauksia

lonkat: A/A

kyynärät 0/0

kilpirauhaset T4: ok, TSH: ok, T4/TSH: ok, TGAA: negatiivinen
Lara KoiraNetin jalostustietojärjestelmässä: jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx Lara saapui meille pitkän harkinnan ja etsimisen jälkeen, toiveena saada siitä vielä jonain päivänä kaveri metsästysreissuille. Toki tarkoituksena on harrastaa muutakin, agilityyn tällä neidillä riittää ainakin rahkeita ja näyttelyissäkin on muutamia kertoja päästy käymään. Eniten Lara kuitenkin nauttii pitkistä lenkeistä, olivatpa ne sitten rauhallisia kävelylenkkejä tai reippaampia pyörälenkkejä.
Hyväntahtoisempaa koiraa on hankala löytää. Häntä heiluu tauotta (välillä tuntuu, että aivot sen mukana) ja siellä missä on omistajat, on Larakin. Lara on Koira isolla K:lla, aina mukana kaikessa ja nauttii siitä että saa vain olla mukana touhuamassa mitä ikinä me omistajatkin teemme. Oli se sitten marjojen poimimista mansikkamaalla, hevosten ruokkimista, pihan haravoimista tai vain auringon ottamista terassilla, Lara haluaa olla mukana. Siitä pidän tässä koirassa erityisesti, ettei sen tarvitse kuitenkaan aina pyöriä jaloissa, Lara jää kyllä käskystä hevosia ruokkiessa aidan toiselle puolelle katselemaan ja on siihen(kin) erittäin tyytyväinen.Vieraisiin ihmisiin Lara suhtautuu aluksi hieman varautuneesti näiden tullessa ovesta sisään, mutta jo minuutin päästä se on lähestulkoon sylissä asti jos joku erehtyy rapsuttelemaan. Omiin ihmisiin ja omaan perheeseen Lara on erittäin kiintynyt, muttei silti koe eroahdistusta tai muuta häiriökäyttäytymistä, iloitsee vain laumanjäsenten kotiinpaluusta aina ja tahtoo olla kaikessa mukana.
Toisten koirien kanssa Lara tulee vaihtelevalla menestyksellä toimeen nuorempana sattuneen ikävän kohtaamisen jälkeen. Urosten kanssa leikit alkavat yleensä varsin nopeasti ja Laralla onkin laaja koirakaveripiiri joka koostuu pääsääntöisesti uroksista. Osan narttujen kanssa Laralla ei ole mitään ongelmaa, mutta toisten kanssa tuttavuutta ei edes huvita tehdä.
Lara on kaikenkaikkiaan erittäin hellyyttävä ja rakastettava karvaturri, jonka kanssa on aina kivaa treeneissä ja onnistumisen elämyksiä tulee paljon. Napin kanssa yhteiselo on myös erittäin mutkatonta ja nämä kaverukset tulevatkin erittäin hyvin aina toimeen kaikissa tilanteissa ja nauttivat välillä melko rajuistakin painileikeistä.

2012
:

25.8.2012

Seinäjoki ryhmänäyttely/Tanya Ahlman-Stockmari

AVO-ERI AVK1 PN2 VASERT


Narttumainen kokonaisuus, oikea voimakkuus rungossa, vahva hyvä kaula. Oikea ilmeinen pää, hyvä eturinta, kokoon riittävä raajaluusto. Hyvä karvapeite, rodunomaisesti kulmautunut. Liikkuu hieman ahtaasti takaa, miellyttävä käytös. Oikea ylä- ja alalinja.

2010:

 

21.08. Teuva ryhmänäyttely/Paavo Mattila, Suomi

NUO-ERI NUK1, PN1, ROP, SERT


Mittasuhteiltaan hyvä, hyvinrakentunut narttu, jolla hyvä pää, sopusuhtainen runko ja hyvä ylälinja ja hyväasentoiset raajat. Hyvälaatuinen karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne.10.04. Kurikan ryhmänäyttely/Reia Leikola-Walde'n, Suomi

JUN-EH JUK1

Iloinen jun-narttu, jolla miellyttävä pää ja ilme. Hyvä kaula. Sopivat kulmaukset. Riit. runko ikäisekseen. Liikkuu hieman kapeasti takaa. Voisi olla hieman pidempilinjainen kauttaaltaan. Lupaava turkki.

07.03. Ähtärin ryhmänäyttely/ Harto Stockmari, Suomi

JUN-EH JUK1


Vielä melko pentumainen juniorinarttu jolla oikeat mittasuhteet. Pään tulee vielä kehittyä, oikea purenta. Hyvä kaula. Normaalisti kehittynyt runko, Etuosan tulee vielä kehittyä. Normaalisti kulmautunut takaosa. Karva ok. Tarvitsee harjoitusta. Liikkuu normaalisti. 2009: 24.10. Seinäjoen kv-näyttely/Hans Rosenberg, Ruotsi JUN-EH JUK4 Feminiininen narttu, joka kesken kehityksen. Tarvitsee paremmat mittasuhteet korkeuden suhteen sekä paljon lisää itseluottamusta. Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula. Avoimet etujalkojen kulmaukset. Ahdas edestä. Riittävä luusto. Hyvä luusto. Jyrkkä ristiselkä. Liikkuu lyhyin askelin ja tehottomasti, ja epävarmoin jaloin.

 

29.8.2009 Härmän ryhmänäyttely/tuomarina Annaliisa Heikkinen, Suomi

JUN-EH JUK2


Hyvän tyyppinen sopusuhtainen nuori narttu, joka kaipaa vielä kehäkokemusta. Kuono-osa voisi olla vähän vahvempi. Riittävä kaula. Voisi olla paremmin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu ahtaasti takaa, edestä hyvin. Hyvä karva.

Lara ja pennut

Lara

Lara