Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
050-5435616
kuuraturren@gmail.com

Seinäjoki

Ohjeita pentua harkitsevalle ja pennun meiltä ottavalle

Espanjanvesikoira on erittäin aktiivinen ja monipuolinen koira, jonka kanssa vain taivas on rajana lajia valitessa. Fiksuna ja vilkkaana koirana se vaatii myös omistajaltaan paljon panostusta sekä sopivasti liikuntaa ja lepoa ihan pikkupennusta saakka. Toisaalta sopivasti aivojumppaa ja fyysistä liikuntaa saadessaan se on mitä mukavin perhe- ja seurakoira, jonka kanssa arjen pienetkin asiat sujuvat. Omistajan on kuitenkin tehtävä hyvä pohjatyö saadakseen mahdollisimman toimivan ja tottelevaisen perheenjäsenen, mutta huolella tehty peruskoulutus helpottaa tulevia vuosia. Tarjoa siis koirallesi sopivassa suhteessa sekä mielenvirikkeitä iästä ja aiemmasta osaamistasosta riippuen, fyysistä liikuntaa myös vapaana eikä vain hihnan päässä, sekä laadukasta ja juuri sinun koirallesi sopivaa ruokaa.

Pennun kanssa on hyvä kulkea paljon vieraissa paikoissa ja kohdata uusia tilanteita sekä ihmisiä ja koiria. Pentukurssit ovat myös erittäin hyödyllisiä niin omistajalle kuin nuorelle koirallekin, näitä kannattaa hyödyntää jos omalla paikkakunnallasi on tällaiseen mahdollisuus. Pentukurssin jälkeen onkin helppo jatkaa itseä kiinnostavan lajin parissa myös jatkossa (agility, toko, mejä, nouto, jälki, näyttelyt, koiratanssi, vesipelastus jne).

Meillä pennut kasvavat kotonamme sisätiloissa normaalin perhearjen keskellä. Ne tottuvat perheen muihin koiriin sekä kaikenikäisiin ihmisiin, auton kyydissä oloon ja vierailevat perheen mukana muutamissa paikoissa.

Kasvattajan tekemä työ pentujen sosialistamisen eteen on kuitenkin turhaa, mikäli uusi perhe ei jatka panostamista pennun kasvatukseen ja sosialistamiseen.

Kun tiedustelet pentua sähköpostitse, mainitse ainakin seuraavat seikat:

- Millaiseen perheeseen etsit/etsitte perroa ja minne päin Suomea
- Miksi juuri perro
- Aiempi kokemus koirista ja/tai perroista
- Millaiseen käyttöön etsitte koiraa ja mitä odotuksia teillä on uudelta perheenjäseneltä


Kuuraturren kasvatit myydään terveystutkituista vanhemmista ja ennen luovutusta ne sirutetaan sekä tutkitaan eläinlääkärin toimesta (Mai-Vet/Seinäjoen Eläinklinikka). Pennut myydään asianmukaisesti madotettuina, Kennelliiton sopimuksella ja mukaan uusi omistaja saa kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet sekä kattavan pentupakkauksen (sis. paketin pentujen meillä syömää ruokaa, leluja, ruokakipon, viltin jossa on emän tuttu haju, pannan ja taluttimen, laadukkaat kynsisakset sekä puruluita). Lisäksi ajelen ensimmäisen kerran jokaisen kasvattini turkin.

050-5435616 / Anna-Kaisa tai gabinan@suomi24.fi