Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
050-5435616
kuuraturren@gmail.com

Seinäjoki

Waterwall's Amen "Nappi"

Nappi

syntynyt 21.5.2006
väri: valkoinen
rek.nro: FIN33231/06
isä: Waterwall's Freestyler
emä: Iisdogs Lose Control
kasvattaja: Minna Kela
omistaja: Anna-Kaisa Kivimäki

silmät: 26.3.2009 ok, ei todettu perinnöllisiä sairauksia
polvet: 11.3.2008 polvilumpiolux.med. 0/0      

Nappi KoiraNetin jalostustietojärjestelmässä: jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx

Nappi on ensimmäinen oma koirani ja täytyy sanoa, että helpompiakin yksilöitä olisi varmasti ollut, muttei taatusti yhtä opettavaisia. Nappi osaa käyttää hyväkseen söpöä ulkonäköään ja pahaa aavistamattomat ihmiset joutuvatkin yleensä huomaamattaan tämän rapsuttajiksi, herkkujen kantajiksi tai muiksi yleisorjiksi. Mutta vaikka asiasta huomauttaisikin, ei se näitä ihmisiä haittaa, Nappi on NIIN suloinen että sen eteen tehdään mitä vain. Ja Nappi myös tietää sen.

Bichon frisé on rotuna äärimmäisen älykäs. Olen kuullut muutamasta muustakin rodusta puhuttavan fiksuna, mutta en ole vielä toiseen vastaavaan törmännyt, vaikka eri rodun edustajia tiedänkin laajalti. Espanjanvesikoirat (tähän on helppo verrata kun itseltäni tällainen löytyy) ovat esimerkiksi kyllä äärimmäisen nopeasti oppivia ja miellyttämisenhaluisia, mutta eivät ne silti vedä vertoja näille vanupalloille älykkyydessä. Bichoni oppii niin hyvässä kuin pahassa ja sopivalla hetkellä korvat yleensä "katoavat" ja käskyt kaikuvat kuuroille korville. Halutessaan nämä kuitenkin osaavat olla erittäin mukavia harrastuskoiria. Meillä on toiminut hyvänä motivaattorina herkut jos treenit eivät tunnu sujuvan, mutta normaalisti en käytä apuvälineitä, ne kun vievät keskittymiskyvyn kokonaan itse asiasta.

Napin kanssa ollaan treenattu jonkin verran agilityä (lajiin perehdytään paremmin pentujen jälkeen) ja tokon alkeita, jotka hyvänä päivänä sujuvat kuin vanhalta tekijältä. Näyttelyissä emme ole kovinkaan paljoa kiertäneen, neiti kun ei siitä touhusta pidä juurikaan. Tarkoitus olisi kuitenkin vielä ainakin yksissä käydä joko loppuvuodesta tai ensi vuoden aikana.

Yksi Napin saavutuksista on Trifol Oy:n Luomu Lemmikkisampoon suosittelijana toimiminen. Osoitteesta www.trifol.fi löydät lisää tietoa tuotteista ja tuotevalikoimasta. Itse kuitenkin pidän erittäin paljon kyseisestä sampoosta, koska se sopii myös herkkäihoisille koirille eikä tällä pesun jälkeen esiintynyt minkäänlaista "hajun moittimista" Napillakaan (joka yleensä yrittää keinolla millä hyvänsä peittää keinotekoisen hajun itsestään hinkkaamalla kaikkea omistajan mielestä niin ihanaa vasten nassuaan - kuten etanoita, sieniä, kuolleita hiiriä, kastematoja jne jne). Ja sampoolla saa taatusti puhdasta jälkeä, mikä on tärkeää valkoisen koiran kanssa. Joten suosittelen kyllä kokeilemaan ja rypsiöljyn hajuun kyllä tottuu.

Napilla on tähän mennessä yksi pentu, Absolutely-Lovely, tuttavallisemmin Aapo. Aapon isänä Vekkuprince.

Nappi pienenä

Nappi joulukorttikuvassa 2011